lauantai 4. helmikuuta 2017

Croque Madame - Kinkku-juustoleipä kananmunalla


Tälle ranskalaiselle klassikolle löytyy niin monta ohjetta kuin on tekijääkin.Tässäpä yksi helppo ohje lisää.
Mun mielestä just hyvä kiireettömien viikonloppuaamujen aamupalapöytään. 









2 siivua Paahtoleipää
2-3 viipaletta hyvää Kinkkua 
2 siivua Juustoa
1 Kananmuna
Voita tai Margariinia
Dijon sinappia
Suolaa
Mustapippuria




Lämmitä uuni 200°c 
Levitä leipäviipaleelle levitettä/voita ja laita kinkun siivut päälle.
Laita seuraavaksi n. teelusikallinen Dijon sinappia kinkun siivujen päälle. Seuraavaksi aseta juuston siivut.
Aseta toinen leipäviipale kanneksi päälle(sipaisin kanteenkin vähän levitettä) ja laita rakennelma uuniin kunnes leipä on saanut vähän väriä ja juusto alkaa sulamaan.
Paista kananmuna voissa keskilämmöllä paistinpannulla vain toiselta puolelta. Rouhaise pinnalle myllystä mustapippuria ja suolaa.  Keltuainen saa jäädä löysäksi. Kun leipä on ollut tarpeeksi uunissa, aseta kananmuna leivän päälle ja nauti :)

2 kommenttia:

  1. Tuo mieleen muistoja Ranskanmaalta! Poikani ehdoton välipalasuosikki oli Croque Monsieur. Tämä Madamehan sopii hyvin lounaaksikin, aika tuhti kun on. Valitsen yleensä hiukan rukisempaa leipää toivossa että se on terveellisempää. Terveisiä Maalaisbistrosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsellä on juuri viikonlopun aamupalat tuhdimpia, että niillä monesti kuittaa lounaankin :)
      -Mika-

      Poista