sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Hampparipäivä

Bataattihampurilainen
Bataattihampurilainen

Idea bataattihampurilaiseen syntyi vaimon maidottomasta ja viljattomasta diettiruokavaliosta. Ohje löytyi Torkkuja ja Nokkosia-blogista.
Saat bataatista herkulliset sämpylän korvikkeet helposti. Valitse kaupasta mahdollisimmin paksu bataatti. Pese bataatti hyvin ja leikkaa noin sentin paksuisia kiekkoja. Laita päälle oliiviöljyä ja hieman mustapippuria sekä suolaa. Kypsennä 225°c uunissa 15-20min, kunnes ne ovat ottaneet hieman väriä.
Täytevaihtoehdot on rajattomat. Tällä kertaa täytteinä oli pihvin lisäksi tomaattia, salaatinlehti, paprikaa, pekonia ja hieman itse tehtyä majoneesia.



Pekoni-avocado-kananmunahampurilainen



Pekoni-Avocado-Kananmunahampurilainen

Tähän hampurilaiseen olen usein törmännyt Instagramia selatessa, eikä ihme, makuyhdistelmä on loistava. Hampurilaispihvillä, salaatinlehdellä ja parilla cheddarsiivulla höystettynä.









Hampurilainen Smetanassa haudutetulla Lehtikaalilla

Smetana-lehtikaalihampurilainen
Ensimmäistä kertaa näin smetenassa haudutettua lehtikaalta käytettävän Habanerokitchenin Instagram tilillä, missä se oli uunilohen lisukkeena. 
Myös hampparin välissä se on ihan ykkönen. Tähän hampurilaisen lisukkeeseen käytin n.200g silputtua lehtikaalta, puoli pakettia pieneksi pilkottua Atrian Pekonia ja purkillisen smetanaa.
Ryöppää lehtikaalta suolatussa kiehuvassa vedessä kolmisen minuttia ja valuta vesi pois. Lisää se pannulle ruskistetun pekonin kaveriksi. Lisää sitten purkillinen smetanaa(120g) ja hauduta hetki. Täydellinen täyte hampurilaiseen on valmis.
Pihvin lisäksi laitoin muutaman suolakurkun siivun ja cheddaria. 
Ehkä mehukkain hampurilainen ikinä on valmis nautittavaksi. :)


Hampurilaisen sämpylät voi tietenkin ostaa valmiina, mutta itse tein Liemessä-Ruokablogin perustajan Jenni Häyrisen KATUKEITTIÖ - PAREMPAA ROSKARUOKAA kirjan ohjeen mukaan. Enää en kaupasta valmiita hampurilaissämpylöitä osta.

Hampurilaisen pihvi (4kpl)

400g Atrian Luomu Naudan jauhelihaa
1/2 Sipuli 
1 Valkosipulin kynsi
1/2 tl Juustokuminaa
2 tl Suolaa
Mustapippuria
Worcestershire-kastiketta

Ota jauheliha huoneenlämpöön n.1/2h ennen paistamista. Silppua sipuli pieneksi kuutioksi ja raasta valkoisipulin kynsi.
Pehmennä sipuleita kuullottamalla niitä hetki voissa pannulla. Lisää sipulit jauhelihan sekaan. Lisää mausteet ja sekoita tasaiseksi massaksi. Jaa taikina 4 osaan ja taputtele ohuiksi pihveiksi. Itse paistan AINA pienen koepalan pannulla, että tietää onko maku kohdillaan.
Ripottele pintaan vähän grillimaustetta ja paista pihvit voissa pannulla. Hyvälaatuisen naudan jauhelihan voi halutessaan jättää sisältä punertavaksi. 3min/puoli pitäisi riittää ohuiden pihvien kypsäksi asti paistamiseen.
Hampurilaisen pihviin ei kannata mitään sipulikeittoaineksia tai munia lisäillä. Lihapulla- ja mureketaikinat on erikseen. 
Tällä ohjeella pihvit menee hienosti kategoriaan viljaton ja maidoton.

Lisukkeita:

Majoneesi Sauvaskoittimella

1 Kananmuna
n.2dl Rypsiöljyä
1 rkl Sinappia
1 tl suolaa
1 tl Rajamäen Omenaviini Etikkaa
Mustapippuria
Paprikajauhetta


Kananmunan ja öljyn olisi hyvä olla samanlämpöisiä. Käytännössä kaikki ainekset voi ottaa suoraan jääkaapista.
Riko kananmuna kapeaan astiaan. Lisää sinappi, etikka ja mausteet. Kaada päälle n.2dl Rypsiöljyä. Laita sauvasekoitin astian pohjalle ja käynnistä. Nosta käynnissä oleva sauvasekoitin hitaasti ylös ja laske takaisin. Sekoita hieman, että kaikki ainekset ovat sekaisin. Tarkista maku.
Maailman helpoin ja nopein majoneesi on valmista!


Sipulirenkaat Aurajuustodippi

Sipulirenkaat ja Aurajuustodippi
 
2 Isoa sipulia
2 Kananmunaa
Vehnäjauhoja
Korppujauhoja
Suolaa
Mustapippuria
Rypsiöjyä paistamiseen

Jos et omista rasvakeitintä niin sipulirenkaat onnistuu hienosti myös paistinpannulla. Leikkaa sipulit paksuiksi renkaiksi. Riko kananmunat lautaselle ja vatkaa rakenne haarukalla rikki. Pyörittele renkaat ensin suolalla ja pippurilla maustetuissa vehnäjauhoissa, sen jälkeen kananmunassa ja lopuksi korppujauhossa.
Laita paistinpannulle reilusti rypsiöljyä ja kuumenna se. Friteeraa sipulirenkaat kullanruskeiksi kerran kääntäen. Valuta sipulirenkaista ylimääräinen rasva pois talouspaperin päällä. Ripottele päälle hieman suolaa ja nauti heti.
Helpon ja maukkaan Aurajuustodipin saat kun sekoitat keskenään purkillisen Valio Eila Kevyt Creme Fraichea ja puoli pakettia Valion Aurajuustoa murustettuna. Dippi kannataa tehdä etukäteen jääkaappiin maustumaan.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti