lauantai 28. maaliskuuta 2015

Kanacurry

Harvemmin tulee itse intialaista ruokaa kokkailtua. Googlettelin erilaisia reseptivaihtoehtoja ja päädyin käyttämään Ruokasurffausta blogin ohjetta.
Ainesosien määriä on hieman suhteutettu broilerin määrään, mutta käytännössä tämä resepti on muutamaa poikkeusta lukuunottamatta sama kuin alkuperäinen.

600g Broilerin filettä
2 Sipulia
2 Raastettua Valkosipulin kynttä
2,5 dl Vettä 
6 rkl Turkkilaista Jugurttia
1 rkl Inkivääriä
2 Laakerinlehteä
4 Kokonaista Neilikkaa
7 Kokonaista Mustapippuria
1 Kanelitanko
1 tl Juustokuminaa
1 tl Jauhettua Korianteria
1 tl Kardemummaa
2 tl Savupaprikajauhetta
2 tl Suolaa
Tuoretta Chiliä maun mukaan

10 rkl Öljyä paistamiseen

Paloittele broilerin fileet isohkoiksi paloiksi.
Kuumenna öljy paistinpannussa ja laita broilerit mukaan. Paista pinnat kiinni ja siirrä broiskut kulhoon odottamaan.
Laita seuraavaksi pannulle samoihin öljyihin laakerinlehdet, mustapippuri, kaneli ja neilikat. Paista pari minuuttia ja laita pilkottu sipuli mukaan. Kuullota sipulia hieman. Raasta myös inkivääri ja lisää se pannulle valkosipulin ja pilkotun chilin kanssa.
Pyörittele aineksia hetken pannulla ja lisää loput mausteet.
Laita lihat takaisin pannulle ja sekoita hyvin. Lopuksi lisää vesi ja jugurtti. Pienennä lämpöä ja hauduta 40-50min. 
Lisäsin haudutuksen aikana vielä vettä n.1,5dl koska isosta paistinpannusta neste haihtui nopeasti. 
Lisää aivan lopuksi tuoretta korianteria tai persiljaa. Tarjoile esim. riisin kera.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti