perjantai 20. maaliskuuta 2015

Pari Kastikereseptiä

Jos kaikki olisi mennyt niinkuin Strömsössä kirjoituksen otsikko olisi ollut "Naudan ulkofilettä Bearnaisekastikkeella ja Röstiperunaa"
No, kun kaikki ei mennytkään niinkuin suunniteli niin röstiperuna muuttui gratinoiduksi perunamuusiksi.
Seuraava blogiteksti oli tarkoitus otsikoida "Porsaan ulkofilettä Omenakastikkeella ja Lohkoperunoita"
Ruoka onnistui hienosti ja annoksen päätähti omenakastike oli hyvää. Vaaleanruskea kastike, porsaan ulkofile ja lohkoperunat on vaan sellainen yhdistelmä mistä ei harrastelija ruokabloggari julkaisukelpoista kuvaa saa, varsinkaan iPhonella
Joten päädyin siihen minkä Härski Hartikainen teki jo 80-luvulla Uuno Epsanjassa elokuvassa kun yhdisti kahdesta huonosta yhden hyvän. Eli pari hyvää kastikereseptiä, olkaa hyvät.

Bearnaisekastike

3 Kananmunan keltuaista
125g Voita
1 tl Omenaviinietikkaa
Sitruunanmehua
Rakuunaa

Laita keltuaiset kulhoon tai pieneen kattilaan. Paloittele voi arpanopan kokoisiksi kuutioksi. Lämmitä keltuaisia vesihauteessa kokoajan sekoittaen (veden ei tarvitse kiehua!). Lisää voita kuutio kerrallaan kunnes kastike sakenee. Kun voit on lisätty niin ota kastike pois vesihauteesta ja heitä rakuuna mukaan. Itse en rakuunan mausta pidä niin korvaan sen tuoreella silputulla persiljalla. Mausta sitruunamehulla ja tarkista maku. 

Omenakastike Possulle

1 Sipuli
1 iso Omena (Esim. Honey Crunch)
2 rkl Sinappia
2 dl Lihalientä
200g Ranskankermaa
Suolaa
Mustapippuria
Voita 


Kuori omena ja poista siemenkota. Pilko se pieneksi. Hienonna myös sipuli.
Kuullota sipuli ja omena voissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lihaliemi, sinappi ja ranskankerma. Keitä kasaan kunnes kastike hieman sakenee. Kumoa kastike kattilaan ja aja sauvasekoittimella sileäksi.
Yritin ensin tehdä sen suoraan paistinpannulla, mutta sen jälkeen kun sitä oli hellalla ja omilla housuilla niin vaimo ystävällisesti ohjeisti kaatamaan kastikkeen kattilaan. Tarkista maku. 
Jos tätä kastiketta tekee possun ulkofileelle niinkun minä niin kannattaa ensin ruskistaa possunfileet paistinpannulla kypsäksi ja siirtää sivuun. Tee kastike samalla pannulla äläkä pese pannua välillä niin saat mukavasti lisää makua kastikkeeseen. Kun kastike on valmis laita lihat sinne lillumaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti