lauantai 13. toukokuuta 2017

Mac and Cheese eli Juustomakaroni


Yksi amerikkalaisen keittiön kulmakivistä on mac'n cheese. Rasvainen juustomakaroni on comfort foodien aatelia ja se hyvä lisäke esim. possun tai naudan fileelle. Yllättäen Jukolan Juuston Orginaali käy tähänkin ruokaan kuin nenä päähän :)

300g Makaronia
7 dl Täysmaitoa 
5 rkl Voita
0,75 dl Vehnäjauhoja
2 tl Suolaa
1 tl Sinappijauhetta
1 tl Rouhittua Mustapippuria
1 tl Savupaprikajauhetta
1 tl Chilijauhetta
320g Raastettua Cheddaria

Keitä makaroni al denteksi ja huuhtele hyvin kylmällä vedellä.
Lämmitä uuni 200°c
Kuumenna maito erillisessä kattilassa
Sulata voi paksupohjaisessa mielellään pinnoitetussa kattilassa. Laita mukaan jauho, suola, sinappijauhe, chilijauhe ja savupaprikajauhe. Sekoittele hetki.
Lisää maitoa vähän kerrallaan kokoajan sekoittaen n.5min
Ota kattila pois levyltä ja sekoita juustoraaste mukaan. Jätä osa raasteesta kuorrutukseen. 
Laita makaronit ja juustokastike uunivuokaan. Laita päälle loput juustoraasteesta. Halutessasi voit laittaa kuorrutukseen mukaan myös murustettua vaaleaa leipää.
Paista uunissa n.25min kunnes kuorrutus alkaa ruskettumaan.
Anna vetäytyä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti