sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Pulled Chicken ja itsetehty BBQ-kastike

Tämä barbequekastike on parasta mitä olen ikinä maistanut. Resepti on omaa tuotantoa ja se syntyi etsimällä netistä erilaisia BBQ-kastikereseptejä. Makean tulinen kastike sopii niin possun kuin broilerinkin marinointiin. Tämä ohje kannattaa ottaa talteen kesän grillikautta silmällä pitäen.

1 Silputtu Sipuli
3 Valkosipulin kynttä
2,5 rkl Öljyä
2 tl Kuivattua Chilirouhetta
1 tl Savupaprikajauhetta
1 tl Suolaa
1 tl Rouhittua Mustapippuria
1 pkt/370g Mutin paseerattua Tomaattia
1 dl Fariinisokeria
2 rkl Omenaviinietikkaa
3 rkl Dijonsinappia
4 tl Worcestershiren kastiketta
2 tl Savuaromi Grillimaustetta
1 Ananasrengas
0,75 dl Ananasmehua

Lämmitä öljy paksupohjaisessa kattilassa ja kuullota sipulia kolmisen minuuttia. Laita mukaan raastettu valkosipuli ja jatka kuullottamista parin minuutin ajan.
Lisää seuraavaksi chilirouhe, savupaprikajauhe, suola ja mustapippuri. Minuutin kuluttua lisää loput ainekset ja sekoita.
Laske lämpöä ja keittele kastiketta ilman kantta kasaan 50-60min välillä sekoittaen. Aja kastike lopuksi sauvasekoittimella sileäksi

Pulled Chicken eli nyhtökana

Pari vuotta sitten lähes jokainen kotikokki valmisti possusta pulled porkkia. Kana on vähärasvaisempi ja nopeampi vaihtoehto. Pakastimessa oli kokonainen broileri ja otin sen edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan. Leikkasin kanan puoliksi ja maustoin suolalla ja pippurilla. Kypsensin puolikkaat 200°c uunissa 50min. 
Vaikka kanan nahka on erittäin maukasta niin tähän annokseen se ei oikein sovi. Älä heitä viemäriin kanasta paiston aikana lähtevää nestettä. Siitä tulee hyvä keiton pohja ja tässä ruokalajissa sillä voi hieman notkistaa BBQ-kastiketta. Kun lintu tulee uunista kannattaa sen antaa hetken jäähtyä ennen repimistä niin ei sormet pala.
Laita revitty kana takaisin uunivuokaan ja sekoita joukkoon haluamasi määrä BBQ-kastiketta. Voit laittaa sen vielä hetkeksi uuniin grillivastuksen alle rapeutumaan.
Tällä ohjeella kastiketta tulee sen verran paljon, että lopun voi pakastaa myöhempää käyttöä varten. Sopii mainioisti esim. pizzaan tomaattikastikkeen asemasta.

Tarjoa kana tortillaletun välissä tzatzikilla ja porkkana-kaaliraasteella.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti