perjantai 1. toukokuuta 2015

Parsapiirakka

Ranskalaisen keittiön klassikko Quiche taipuu kotikeittiössä moneksi. 
Kotimaisen tankoparsan sesonki on käsillä ja se on loistava raaka-aine piirakan kasvisversioon.
Alla on mun luotto-ohje piirakkapohjalle.




Piirakkapohja

125g Voita
3 dl Vehnäjauhoja
1/2 tl Suolaa
3 rkl Vettä

Nypi voi ja jauhot. Lisää suola ja vesi. Sekoita tasaiseksi massaksi. Kääräise taikina kelmuun ja laita jääkaappiin 20 minuutiksi.
Painele taikina piirakkavuokaan reunoja myöten ja pistele haarukalla muutama reikä. 
Leikkaa leivinpaperista reilusti piirakkavuoan kokoinen pala ja aseta se taikinan päälle. Laita painoksi esim. kuivattuja herneitä.

















Paista pohjaa yksinään 220°c kiertoilmauunissa alalämmöllä 15min.
Poista leivinpaperi painoineen, lisää haluamasi täyte ja paista vielä toiset 15min.


Parsapiirakka

1 nippu Tankoparsaa
8-10 kpl Kirsikkatomaattia
Arla Apetina Smoked Chili salaattijuustokuutioita
150g/1 pss Valio Emmental Punaleima raastetta
2 Kananmunaa
2 dl Kermaa
1/2 tl Suolaa
Mustapippuria
Paprikajauhetta

Poista parsan tyvestä puumainen osa leikkaamalla ainakin pari senttiä pois. Esikypsennä parsoja keittämällä 3-4 minuuttia suolatussa vedessä.
Riko kananmunien rakenne kunnolla ja sekoita hyvin kerman kanssa. Lisää mukaan juustoraaste, suola, ripaus mustapippuria ja paprikajauhetta.
Sekoita ja kaada seos esipaistetulle piirakkapohjalle.
Asettele parsat, puolitetut kirsikkatomaatit ja salaattijuustokuutiot pintaan. Laita vartiksi uuniin kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna piirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti