keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Teriyakilohi

Lohi on siitä kiitollinen raaka-aine, että miedon ominaismaun ansiosta se soveltuu monen eri keittiön makumaailmaan. Myös nopea kypsyminen tekee siitä helpon arkiruoan. Tällä kerralla makumaailmassa mennään itään.

0,5 dl Soijaa
0,25 dl Teriyaki kastiketta
0,25 dl Riisiviini etikkaa
1 tl Seesamiöljyä
1 rkl Tummaa ruokosokeria
1 Valkosipulin kynsi
1 cm pala Inkivääriä
1/2 mieto Chili

500g Lohta

Kuori inkivääri ja pilko se pieneksi kuutioksi. Tee kuoritusta valkosipulin kynnestä ohutta viipaletta. Viipaloi myös chilin puolikas.
Laita kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Anna poreilla hiljalleen viitisen minuuttia. Jäähdytä liemi.
Laita lohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin ja poista mahdolliset ruodot.
Kaada jäähtynyt liemi lohen pinnalle. Laita kelmu vuoan päälle ja anna marinoitua jääkaapissa ainakin tunnin ajan.
Lämmitä uuni 200°c
Poista kelmu ja kypsennä lohta uunissa paksuudesta riippuen 15-20min. Tarjoile esim. riisin kera.
Jos lohen pala on vähänkin isompi niin voit suosista tuplata liemen määrän.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti