sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Kesäinen Perunasalaatti

Olen aiemminkin julkaissut yhden perunasalaatti reseptin. Tässä ohjeessa käytetään yhtä parhaista kesän sesonkiherkuista eli uutta perunaa. Kiinteän koostumuksensa ansiosta se sopii hienosti tähän tarkoitukseen.
Perunasalaatti on itsessään loistavaa hävikkiruokaa. Siihen voi jääkaapista löytyviä jämiä lisätä oman maun mukaan.
Niinkuin useimmat reseptini, valmista tavaraa tulee reilusti. Tässä se ei ainakaan haittaa, salaatti on seuraavana päivänä vieläkin paremman makuista kun maut ovat tasoittuneet.


n.300g Uutta Perunaa
300g Savujuustoa
1 iso Suolakurkku tai 2 pientä
1 Kevätsipuli
1 Omena (esim Jonagold)
175g/tuubi Majoneesia
100g/ 1/2 prk Kermaviiliä
4 tl Kapriksia
1 rkl tuoretta Persiljaa
1 tl Chilijauhetta
1 tl Paprikajauhetta
Suolaa
Mustapippuria
Tilliä (kuivattua tai tuoretta)

Keitä tai höyrytä perunat juuri ja juuri kypsiksi. Varsinkaan alkukesästä perunoita ei tarvitse kuoria vaan huolellinen pesu juuresharjalla riittää.
Kun perunat on kypsiä nosta ne pois kattilasta ja mausta välittömästi merisuolalla, tillillä ja mustapippurilla. Anna perunoiden jäähtyä hetken ja laita jääkaappiin odottamaan. Tämän voi tehdä vaikka edellisenä päivänä.
Pilko loput aineksista suurinpiirtein samankokoisiksi kuutioiksi. Paloittele perunat koosta riippuen kahteen tai neljään osaan. Hienonna persilja.
Sekoita kermaviili ja majoneesi keskenään. Mausta chilijauheella, paprikajauheella, mustapippurilla ja suolalla.
Sekoita kaikki ainekset kulhossa keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään pariksi tunniksi.
Salaatti on oiva lisäke lihoille ja grillimakkaroille.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti