tiistai 29. syyskuuta 2015

Ylikypsää Possun Etuselkää ja Kaali-Sipulipaistosta

Annos maistui paremmalta miltä näytti
Syksyssä on se hyvä puoli, että saa alkaa hauduttelemaan uunissa erilaisia liharuokia. Siinä vaan ei voi epäonnistua kun laittaa lihan tunneiksi matalalla lämmöllä hautumaan mausteliemeen.
Tulevana viikonloppuna on vuorossa Osso Bucco, mutta siitä lisää myöhemmin..

Seinäjoella oli viime viikolla Citymarketeissa possupäivät ja lihatiskillä olikin hyvä valikoima erilaisia ruhonosia. Vaikka tiskissä oli myös nätti rivi siansorkkia niin päädyin tutumpaan etuselkään. Etuselässä makua on antamassa luu ja kunnon kerros rasvaa.
Ruuasta tuli myös puoliksi vahingossa vähähiilihydraattinen kun perunan asemasta tein lisukkeen kaalin jämästä ja sipulista.
Tällä ohjeella tehty porsaan etuselkä maistuu varmasti myös salaatinlehteen kääräistynä

n. 1 kg Porsaan etuselkää

Haudutusliemi:
Sipuli
Porkkana
2 Valkosipulin Kynttä
Timjamin oksa
Rosmariinin oksa
2 dl Vettä
1,5 rkl Dijon-sinappia
1/4 Lihaliemikuutiota
Suolaa
Mustapippuria
Paistamiseen Öljyä ja Voita

Lisuke:
n. 200g Kaalta
3 Sipulia
Suolaa
Mustapippuria
(2 rkl Ranskankermaa)
(0,5 dl Haudutuslientä)


Jos mahdollista niin suolaa liha jo edellisenä päivänä ja laita jääkaappiin.
Esilämmitä uuni 200°c
Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla. Ruskista etuselkä molemmin puolin ja nosta uunivuokaan. 
Pilko porkkana sekä sipulit ja nakkaa samalle pannulle. Lisää suolaa ja pippuria myllystä. Laita mukaan myös timjamin -ja rosmariinin oksa. Pyörittele aineksia hetki pannulla. Lisää vesi, dijon ja pala lihaliemikuutiosta. Kiehauta ja kaada liemi mukaan uunivuokaan.
Laita vuoka uuniin ja laske lämpö 130°c. Anna lihan paistua 2h ja käännä se. Paista toiset 2h. Paiston lopussa tarkkaile liemen määrää ja lisää tarvittaessa vettä. Sammuta uuni ja valmista lisuke.

Suikaloi kaali ja sipuli. Laita paistinpannulle nokare voita ja kuullota suikaleet kohtalaisella lämmöllä kullanruskeiksi.
Hyvää tuo paistos olisi jo tuollaisenaan, mutta kun muutenkin siivilöin uunivuoan pohjalta haudutusliemen talteen niin lisäsin pannulle vielä "pari kauhallista" lientä ja rapsin jääkaapista löytyneen ranskankermapurkin pohjat pannulle. Mun mielestä se oli kirsikka kakun päälle, mutta vaimo vähän moitti rasvaisuutta.
Että ihan oma valinta :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti