torstai 8. lokakuuta 2015

Valkoviinissä Haudutetut Kuharullat

Jos lohta ei lasketa niin aika harvoin tulee laitettua kalaa ruuaksi.
Toinen vaareistani on aina ollut ahkera kalastaja. Lapsena tulikin mökillä syötyä erilaisia kaloja monella tapaa valmistettuna. Parhaimmillaan ne omasta mielestä oli savustettuna. 
Vaikka lapsena tuli nähtyä monet eri kalastusmuodot madekoukuista mato-ongintaan niin omat kalankäsittelytaidot on varsin minimaaliset. Tästä syystä ostankin kalan kaupan tiskiltä valmiiksi fileoituna. 
Nyt kuitenkin lähiruokaringissä oli paikallisella kalastajalla tuoretta kuhafilettä myynnissä niin pakkohan sitä oli puoli kiloa ostaa. 

Halusin valmistaa kalan taas jollain uudella tavalla. Tällä kerralla Google johdatti mut Yhteishyvän resepteihin. Sieltä löysin reseptin Kuharullat valkoviinissä.
Pienin muutoksin mennään..


500g Kuhafilettä
1,5 dl Valkoviiniä
1 dl Purjoa renkaina
100g Katkarapuja
0,5 dl Tuoretta Tilliä
0,5 dl Tuoretta Persiljaa
1/2 pkt Creme Bonjour Yrttitarha Tuorejuustoa
Suolaa
Sitruunanmehua

Lämmitä uuni 200°c
Lado kuhafileet työlaudalle. Fileen leveämmässä päässä on ruotoja ja ne voi poistaa leikkaamalla V:n muotoisen palan pois. Sormella on helppo tunnustella missä kohtaa ruodot menee. 
Voi ne kypsästäkin tuotteesta vasta poistaa, mutta en tykkää kaivaa ruotoja suusta pois ruokailun aikana joten poistin ne etukäteen.
Purista fileiden päälle sitruunamehua ja ripottele suolaa.
Hienonna sulatetut ja valutetut katkaravut. Sekoita ne tuorejuuston ja hienonnetun persiljan kanssa tasaiseksi massaksi.
Levitä täyte fileiden päälle. Laita seuraavaksi purjorenkaat ja hienonnettu tilli.
Kääri fileet rullalle ja sulje hammastikulla.
Aseta rullat uunivuokaan ja kaada viini mukaan. 
Kypsensin kalaa alkuperäisen ohjeen mukaan 30min. Mun mielestä kala oli aavistuksen kuivaa joten ensi kerralla nipistän kypsennysajasta pois jonkin verran.
Kuharullien kanssa lautaselle tuli myös suolapedillä kypsennettyjä uuniperunoita. Perunoissa ei tällä kertaa ollut täytteenä kuin voita ja juustoraastetta.
Perunoita pidin 200°c uunissa tunnin joten rullat laitoin uuniin puolessa välissä.



1 kommentti:

  1. Siistin kuuloinen resepti, eli on pakko kokeilla isosta Ahvenesta, tai Hauesta, joita tossa kalastelen. Kiitti vinkistä T. Kari

    VastaaPoista