maanantai 30. marraskuuta 2015

Kananugetit

Nugetit tai nuggetit, you name it. Tässä ohjeessa puhutaan kuitenkin nugeteista :)
En ole kananugetteja syönyt vuosikausiin. Onhan mediassakin vähän väliä noussut uutisia nugettien vähintäänkin epämääräisestä sisällöstä.
Meillä Suomessa onneksi elintarvikelainsäädäntö kuitenkin rajaa tarkasti mikä kelpaa ihmisravinnoksi, että ihan turvallisin mielin eineshyllystä voi sen kananugettipaketin ostoskärryyn poimia.
Ne ei nyt vaan ole mun juttu.

Vaikka pikaruokaloiden paneroidut kananpalat on vahvasti suunnattu myös lapsille niin näitä suolalla ja rasvalla kyllästettyjä tuotoksia en ikinä ole lapsilleni ostanut.
Uunissa kypsentämällä nugeteista puuttuu kokonaan epäterveelliset transrasvat joten hyvillä mielin tarjoan näitä jälkikasvulle.

Seuraavalla kerralla pitää tehdä isompi satsi. Meillä oli tarkoituksena saada nugetteja myös pakastimeen kiireisten arkipäivien varalle, mutta eihän niitä montaa jäänyt pakastettavaksi. 
Nämä mehukkaat ja rapeakuoriset kananugetit maistuivat niin lapsille kuin aikuisillekkin.

4kpl/600g Broilerin rintafilettä 

marinadi:
2 dl Turkkilaista jogurttia
1 Valkosipulin kynsi
1 rkl tuoretta Korianteria hienonnettuna
1 rkl tuoretta Persiljaa hienonnettuna
1 tl Paprikajauhetta
1 tl Suolaa
1 tl Soijaa
1 tl Sitruunamehutiivistettä
1/2 tl Chilijauhetta

panerointiin:
2 dl Korppujauhoja
2 tl Suolaa
1 tl Mustapippuria
1 tl Savupaprikajauhetta
kourallinen tuoretta Persiljaa
(Oliiviöljyä)

Leikkaa broiskun fileet sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Itse leikkasin fileen kuuteen osaan, ensin pitkittäin puoliksi ja sitten vielä kolmeen osaan.
Sekoita marinadin ainekset keskenään ja laita broilerin palat mukaan. Sekoita niin, että jokainen pala on marinadikylvyssä.
Laita astiaan kansi/kelmu päälle ja laita yöksi jääkaappiin.

Ota lihat huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen valmistusta.
Kaada korppujauhot, suola, pippuri ja savupaprika isolle matalalle lautaselle. Hienonna persilja ja sekoita se mukaan.
Nostele palat yksitellen lautaselle ja pyöräytä ne korppujauhoseoksessa. 
Aseta nugetit uunipellille ja pirskottele päälle hieman oliiviöljyä. Paista 200°c uunissa 30min. Paistoajan puolessa välissä käännä nugetit.

Meillä kiertoilmauunissa valmistui samalla Rosamundasta tehdyt lohkoperunat. Perunat vaatii vähän pidemmän kypsennysajan joten laitoin ne varttia ennen uuniin.
Helppo dippi syntyi sekoittamalla puoliskan Aurajuustokolmiosta creme fraichen kanssa.

Edit. Käy kurkkaamassa Beach House Kitchenin gluteenittomat versiot :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti