lauantai 12. joulukuuta 2015

Kermainen Pippurikastike

Herkullinen pippurikastike syntyy muutamasta raaka-aineesta eikä sen valmistaminen ole mitään rakettitiedettä.

Tämä kastike käy minkä tahansa lihan kruunaamiseen.
Kastike kannattaa valmistaa samalla pannulla missä paistaa lihan niin saa kaikki herkulliset maut talteen.
Jos raaka-aineet on esivalmistellut valmiiksi niin kastike valmistuu käytännössä siinä ajassa kun esimerkiksi naudan ulkofile vetäytyy foliossa paiston jälkeen.



2 dl Kuohukermaa
1 Sipuli
2 tl kokonaisia Viherpippureita
2 tl kokonaisia Rosepippureita
1 tl Dijon Sinappia
Suolaa
Voita

Hienonna sipuli. Murskaa pippurit morttelissa. Se on makuasia, että kuinka pieneksi ne jauhaa. 
Kuumenna voi paistinpannulla. Kuullota sipulia hetki ja nakkaa pippurit pannulle. Paista hetki ja lisää kerma, ripaus suolaa sekä Dijon. Kiehauta ja tarkista maku. 

8 kommenttia:

  1. Meillä tulee kermakastikkeeseen myös lihalientä. Täytyy laittaa joskus ohje blogiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laita ihmeessä, hyviä kastikeohjeita ei ole ikinä liikaa :)

      Poista
  2. Kyllä, pippurikastike sopii lähes kaikkeen! Tulipa nälkä eli aamupalan tekoon :).

    VastaaPoista
  3. Erinomaisen hyviä nämä teidän kastike-ehdotuksenne. Minun täytyy vaan jättää nuo pannun raaputtamiset ja lihaliemet pois, koska teen kastikkeen kasvisruokailijoille. Arja

    VastaaPoista
  4. Just nyt pihvit pannulle ja pippurikastike kehiin......hiukan ohjetta tuunaten eli nokare lihalientä ja hiukka soijaa sekaan....ei tartte suolaa ja tulee väriäkin samalla.....aivan "päällikkö" kastike!!!!

    VastaaPoista