sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Broiler-pastavuoka

Taas syntyi ruoka mikä maistui myös jälkikasvulle. Kiireisen arjen pelastaja kun tekee ison satsin ja pakastaa loput lapsille valmiina annoksina.

Mulle ei oikein lihatalojen hunajamarinadi valmismarinadit maistu joten ostin maustamatonta kanan reisipaloista tehtyä paistisuikaletta. Reisipalassa on enemmän makua kuin fileessä ja mielestäni se sopii tälläiseen uunissa valmistettavaan vuokaan paremmin.

Tein tämän ilman juustoraastetta, mutta se kyllä sopisi tähän ruokaan paremmin kuin hyvin. Lisätyn suolan määrä on hyvin maltillinen.

400g Pastaa 
500g Broilerin paistisuikaletta
3 dl Maitoa
2 dl Kermaa
2 dl Herne-maissi-paprikasekoitusta
1 Kananmuna
1 Sipuli
2 Valkosipulin kynttä
1 tl Suolaa
1 tl Paprikajauhetta
1 tl Sipulijauhetta
1/2 tl Currya
1/2 tl Kurkumaa

Keitä pasta al denteksi ohjeen pussin ohjeen mukaan. (luultavimmin 7-8min). Mulla on muuten tässä ainakin kolmea eri pastaa. Oivallinen ruoka hävittää ne kaapissa pyörivät pastan jämät.
Riko kananmunan rakenne ja sekoita maidon sekä kerman kanssa.
Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.
Laita paistinpannulle nokare voita kuumenemaan. Lisää pannulle paistisuikale ja sipulit. Ruskista kana kypsäksi ja lisää pannulle herne-maissi-paprika ja mausteet. Sekoita.
Yhdistä pasta ja pannulla olevat ainekset. Huuhtele pannusta vesitilkalla kaikki maut mukaan.
Laita seos voideltuun uunivuokaan ja kaada maito-kermaseos päälle.
Kypsennä kiertoilmauunissa 180°c 30-35min. Jos pinta tummuu liikaa niin laita folio päälle.

  

1 kommentti:

  1. Juustokerma- ja raaste + ananas menee meillä samankaltaiseen vuokaruokaan :) Ei maitoa eikä herne-maissi-paprikaa. Suosittelen, ananaksen ja broilerin liitto toimii!

    VastaaPoista