sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Täytetyt perunat

Kiinteän ja ohutkuorisen kesäperunan sesonki alkaa olla loppusuoralla ja kaupoista löytyy jo esim. jauhoisempaa punakuorista Bella Rosaa.
Juuri tuo Rosamundaa muistuttava peruna on passeli tähän reseptiin.

Jos päätän kokata jotain näppärää ja herkullista sormiruokaa niin yleensä tarjolla olevien naposteltavien määrä karkaa lapasesta sen verran, että pitää kutsua ruokapöytään apujoukkoja :) 

Tällä kerralla oli pöydässä tahmaisia broilerin koipipaloja, sipulirenkaita, vihanneksia, dippiä.. Lisäksi tein uuden postauksen arvoisia täytettyjä perunoita.

Meillä oli neljä aikuista syömässä ja tämän ohjeen määrillä kaikki meni ;)

10 kpl pienehköjä Jauhoisia perunoita
140g Pekonia
n. 80g Jukolan Juuston Valkosipuli Cheddaria*
2 rkl Voita
2 rkl Maitoa
Suolaa 
Mustapippuria
Oliiviöljyä

Koristeluun:
Ranskankermaa
Kevätsipulia

Pese perunat huolellisesti ja leikkaa puoliksi. Aseta ne uunipellille leikkauspinta ylöspäin ja mausta suolalla ja pippurilla. Pirskottele päälle myös hieman oliiviöljyä.
Paista perunoita 200°c kiertoilmauunissa koosta riippuen n.30min
Tällä välin raasta juusto ja paista pekonit rapeaksi. 
Kun perunat ovat kypsiä niin anna niiden hieman jäähtyä ja koverra sisusta teelusikalla kulhoon. Älä kuitenkaan riko kuorta.
Murusta kulhoon mukaan pekoni ja lisää voi, maito sekä juustoraaste. Sekoita tasaiseksi massaksi. Mausta ja maistele.
Täytä perunan kuoret massalla ja laita uuniin vielä n.10min ajaksi kunnes pinta ottaa vähän väriä.
Koristele perunat ranskankermalla ja kevätsipulilla.
Tuo ranskankerma alkaa muuten aika helposti valumaan kuuman perunan päältä pois, että jos tykkäät esteettisestä ruoasta niin koristele juuri ennen tarjoilua..




*Juusto saatu ilmaiseksi Jukolan Juustolta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti