lauantai 8. lokakuuta 2016

Chorizopiirakka

Juhlittiin esikoisen 5v synttäreitä hieman etukäteen ja tutusti mun tehtäväksi tuli ideoida suolainen tarjottava.
Pyöräytin vieraille chorizosta piirakan ja hyvin näytti maistuvan :)

Olen aiemmissakin resepteissä hehkuttanut mausteista chorizomakkaraa raaka-aineena. 
Pieneen pötköön on pakattu niin paljon makua, että maustamisesta ei tarvitse hirveästi stressata.



Pohja

125g Voita
3 dl Vehnäjauhoja
3 rkl Vettä
1/2 tl Suolaa

Mittaa kulhoon voi, jauhot ja suola. Nypi ainekset. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin lepäämään täytteen valmistamisen ajaksi.

Täyte

200g Chorizoa
150g Purjoa
150g Paprikaa
1 Valkosipulin kynsi
2 Kananmunaa 
2 dl Kermaa
150g Juustoraastetta
1/2 tl Suolaa
ripaus Mustapippuria
1 rkl Oliiviöljyä

Kuutioi chorizomakkara ja paprika. Tee purjosta ohutta viipaletta ja raasta valkosipuli.
Kuumenna paistinpannulla oliiviöljy ja lisää pannulle chorizo, paprika, purjo sekä valkosipuli.
Paista aineksia kunnes chorizo saanut väriä ja muut ainekset ovat hieman pehmenneet. 
Riko kulhossa kananmunien rakenne. Sekoita mukaan kerma, juustoraaste, suola ja mustapippuri. Kippaa kulhoon ainekset paistinpannulta ja sekoita hyvin.

Painele taikina reunoja myöden piirakkavuokaan. Pistele pohjaan haarukalla muutama reikä. Paista pohjaa ensin yksinään 220°c kiertoilmauunissa alalämmön kanssa n.15 minuuttia.
Kaada täyte pohjan päälle ja paista piirakkaa toiset 15 minuuttia. 
Anna piirakan vetäytyä ennen tarjoilua.



   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti