sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Kananachot

Tämä on hyvin samantyylinen resepti kuin aiemmin julkaistu nachopellin ohje. Nachopelti muuten sijoittui Urtekramin ja Ruoka.fin järjestämässä maustehaasteessa neljänneksi :)

Nyt korvasin jauhelihan broilerilla. Valmiiksi marinoitu liha ei edelleenkään ole mun juttu niin ostin maustamattomia broilerin reisipaloja ja pilkoin ne itse "suikaleiksi". Tähän kyllä käy myös filesuikaleet, mutta omasta mielestäni reisi on linnun paras ja herkullisin osa.
Juustoahan ei voi koskaan olla liikaa joten tein myös helpon juustokastikkeen. Tällä kerralla valmistin ruoan uunivuoassa uunipellin sijaan. Ohjeella syö 3-4 ihmistä vatsat täyteen.

Jos kaapista ei löydy mun käyttämiä mausteita niin yhtä hyvin valmiit tortilla/fajitasmausteseokset käy lihan maustamiseen!

200g Nachoja
500g Broilerisuikaletta
1 Sipuli
1 Valkosipulin kynsi
210g(Pienempi Muttitölkki) Tomaattimurskaa
70g Tomaattipyrettä
1 tl Suolaa
1 tl Urtekram Cajunmixiä
1/2 tl Korianterijauhetta
1/2 tl Kurkumaa
2 rkl Voita

Juustokastike:
1,5 dl Täysmaitoa
200g Cheddarviipaleita
Mustapippuria

Kirsikkatomaatteja
Jalapenoviipaleita
Persiljaa


Jos käytät kokonaisia reisipaloja niin leikkaa ne suikaleiksi.
Hienonna sipuli ja raasta valkosipulin kynsi. Valmista juustokastike alkuvaiheessa niin se ehtii hieman sakeutua eli kiehauta maito, siirrä kattila hellalta sivuun ja lisää cheddar. Juustoviipaleet kannattaa laittaa pienempinä paloina niin ne sulaa nopeammin. Sekoittele kastiketta vispilällä kunnes juusto on täysin sulanut. Voit myös käyttää kattilaa kuumalla hellan levyllä, mutta älä enää keitä sitä. Rouhaise myllystä hieman mustapippuria mukaan.
Laita uuni lämpeämään 200°c
Kuumenna paistinpannussa voi ja lisää sinne suikaloitu broileri ja sipuli. Kypsennä liha ja lisää pannulle tomaattipyre, valkosipuli ja mausteet. Paista pari minuuttia, lisää tomaattimurska sekoita.
Levitä nachot tasaisesti uunivuoan pohjalle ja lusikoi paistinpannusta lihat päälle.
Laita vielä esimerkisi puolitettuja kirsikkatomaatteja, jalapenosiivuja ja hienonnettua tuoretta persiljaa.
Kaada päällimmäiseksi juustokastike ja laita vuoka uuniin noin viideksi minuutiksi kunnes juusto ottaa hieman väriä.
Nokare ranskankermaa ja jotain vihreää lautaselle täydentää annoksen.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti