torstai 20. lokakuuta 2016

Nyhtökauralla täytetyt Cannellonit

Ruoan valmistuksessa käytettävät kasvisproteiinit on juuri nyt kuuminta hottia. Tarjolla on Nyhtökauraa, Härkistä, Mifua jne.. 
Ainakaan vielä nyhtökauraa ei saada toimitettua kauppojen hyllylle tarpeeksi isoja määriä niin, että sitä riittäisi kaikille halukkaille. 

Kun tätä blogia selaa niin käy aika nopeasti selville, että liha kaikissa olomuodoissaan on mun juttu. Jos keittiössä käytän vihanneksia/juureksia niin ne on yleensä lisukkeena jollekkin hyvälle liharuoalle.
Johtuu ehkä myös hieman ammatistani, mutta mulle ei ole tullut mitään pakottavaa tarvetta lähteä korvaamaan lihaa millään kasvisperäisellä raaka-aineella.
Tiedän silti varsin hyvin, että tuohon meidän lähellä olevaan Prismaan tulee satsi nyhtökauraa aina lauantaiaamuisin. Kyllä mä sen hyllypaikan aina tarkistan kun ohi kärryttelen, mutta vartavasten en nyhtiksen vuoksi ole kauppaan lähtenyt.
Viime lauantaina olin melko aikasin kaupassa ja huomasin, että nyt olisi vielä muutama paketti tätä himoittua tuotetta saatavilla.
Pari pakettia nappasin mukaan ilman mitään suurempaa ajatusta siitä, että mitähän niistä valmistaisi.
Hetken tuumailtuani päätin, että laitetaan nyhtökaura pastaputkien sisään ja katsotaan mitä tulee.

No oliko ruoka hyvää? Oli, yllätyin positiivisesti.
Alanko kasvissyöjäksi? En.
Ostanko tuotetta uudelleen? Ehkäpä..   


1 pkt/250g Cannelloneja

500g Nyhtökauraa
400g Tomaattimurskaa
2 dl Vettä
70g Tomaattipyrettä
1 Sipuli
3 Valkosipulin kynttä
3 tl Suolaa
1 tl Chilihiutaleita
1 tl Timjamia
1 rkl Voita
1 rkl Öljyä

Juustokastike:
1,5 dl Täysmaitoa
200g yksittäispakattuja Cheddarviipaleita

Tomaattikastike:
1 pkt/370g Paseerattua tomaattia (Mutti)
2 dl Ruokakermaa
Suolaa
Mustapippuria

Pinnalle:
Mozzarellaraastetta

Hienonna nyhtökaura veitsellä pienemmäksi. Hienonna myös sipuli ja raasta valkosipulin kynnet. Kuumenna paistinpannulla voi ja öljy.
Laita sipuli paistinpannulle ja kuullota hetki. Lisää nyhtökaura.
Paista kunnes nyhtökaura saa hieman väriä ja rapeutuu. Lisää tomaattipyree, valkosipuli, suola, timjami ja chilihiutaleet. Paista pari minuuttia. Lisää tomaattimurska, huuhtele tölkki parilla desillä vettä ja kippaa pannulle. Sekoita ja siirrä pois levyltä, että täyte hieman jäähtyy.
Kiehauta maito ja sulata sinne cheddarviipaleet. Siirrä myös juustokastike pois hellalta niin se hieman sakeutuu.
Valmista tomaattikastike yhdistämällä ruokakerma ja paseerattu tomaatti. Sekoita ja mausta. Kastiketta ei tarvitse erikseen kuumentaa.
Lämmitä kiertoilmauuni 200°c
Voitele uunivuoka ja ala täyttämään pastaputkia. Mahdollisimman kapea teelusikka on hyvä apuväline. Täytettä on sen verran runsaasti, että putket saa täyttää melko tiiviisti.
Lado pastaputket uunivuokaan vierekkäin.
Kaada juustokastike cannellonien päälle. Lisää vielä tomaattikastike ja päällimmäiseksi oman maun mukaan pussillinen juustoraastetta.
Kypsennä ruokaa uunissa n.25min. Anna vetäytä rauhassa ennen tarjoilua.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti