maanantai 17. lokakuuta 2016

Pikkupizzat Juustoreunuksella

Tein pikkupizzoja suolaiseksi tarjottavaksi tyttären synttärijuhliin.
Nämä on siitä näppäriä, että ne voi tehdä etukäteen uunipellille liinan alle odottamaan ja laittaa uuniin vasta ennen kahvitteluja.
Pienenä twistinä käärin jokaisen pizzan reunoihin cheddaria. Reunoista tuli todella rapeita ja herkullisia :)
Ohjeella tulee 20kpl juustoisia pikkupizzoja. En tiedä johtuuko mun maagisesta veitsenkäsittelytaidosta vai hyvästä säkästä, mutta 160g Jukolan Juuston cheddarista* tuli juuri sopiva määrä "juustotikkuja". Juustopalan saa siis leikata poikittain 40 ohueen palaan ja jokainen pala vielä pitkittäin puoliksi.
Juustoreunan lisäksi pizzaan tuli täytteeksi tomaattikastiketta, salamia, mozzarellaa. Juuri ennen tarjoilua laitoin päälle vielä tuoretta rucolaa.
Tomaattikastikkeen ja pohjan tein luonnollisesti itse..


Tomaattikastike

400g Tomaattimurskaa
70g Tomaattipyrettä
n. 1 dl Vettä
1 Sipuli
3 Valkosipulin kynttä
rkl Sokeria
2 tl Suolaa
2 tl Oreganoa
1 tl Chilihiutaleita
1 tl Timjamia
1 tl Paprikajauhetta
1 tl Mustapippuria
1 rkl Oliiviöljyä

Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja kuullota sipuleita pehmeämmäksi.
Lisää mausteet sekä tomaattipyre ja paista pari minuuttia. Lisää tomaattimurska ja sokeri. Huuhtele tomaattimurskatölkki vedellä ja kaada kattilaan. Keitä aineksia hiljalleen parikymmentä minuuttia välillä sekoittaen. Lopuksi aja kastike tasaiseksi sauvasekoittimella.


Pizzapohja

2 dl reilusti kädenlämpöistä Vettä
1 pss Kuivahiivaa
1,5 tl Suolaa
2,5 rkl Oliiviöljyä
4,5-5 dl Durumjauhoja

Sekoita kuivahiiva veteen ja lisää suola sekä oliiviöljy.
Lisää durumjauho erissä. Jauhoja saa lisätä niin paljon, että taikina alkaa irtoamaan kulhon reunoilta.
Laita kulhon päälle liina ja kohota vedottomassa paikassa pari tuntia.
Jaa taikina 20 yhtäsuureen osaan (keittiövaaka on tässä kohtaa hyvä apuväline).
Käytä karkeita vehnäjauhoja apuna ja kauli ohueksi. Laita jokaisen reunan sisään juustotikku. 
Nosta varovasti uunipellille ja lisää loput täytteet.
Paista pizzoja 250°c kiertoilmauunissa 7-8min.



*Juusto saatu ilmaisena näytteenä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti