maanantai 28. marraskuuta 2016

Cheddar-kinkkupiirakka

Tämä resepti syntyi paristakin eri syystä.
Ensinnäkin juustomestari Liias oli taannoin ohikulkumatkalla ja hän toi taas muutaman paketin Jukolan Juustoa maisteltavaksi. 
Toinen syy on mun vaimo joka esitti toiveen, että pitkästä aikaa voisi olla iltapalana kinkkupiirakkaa.

Piirakka on kyllä helppo ja kohtalaisen nopea tehdä pohjaa myöden itse. Käytän pohjaan hyväksi havaittua ohjetta.


POHJA:

125g Voita
3 dl Vehnäjauhoja
1/2 tl Suolaa
3 rkl Vettä


Mittaa kulhoon voi, jauhot ja suola. Nypi ainekset sekaisin. Lisää vesi ja "vaivaa" tasaiseksi taikinaksi.
Kääräise taikina kelmuun ja laita jääkaappiin lepäämään täytteen valmistamisen ajaksi.

TÄYTE:

250g Palvikinkku rouhetta/suikaletta
1 pkt/160g Jukolan Juuston Chilicheddaria*
5 siivua Pekonia
1 sipuli
1 pieni Paprika
2 dl Kermaa
1 rkl Smetanaa
2 Kananmunaa
2 rkl tuoretta Persiljaa hienonnettuna
1 tl Suolaa
ripaus Mustapippuria
1 rkl Voita

Tee sipulista ja paprikasta pientä kuutiota. Suikaloi pekoni ja raasta juusto.
Kuumenna paistinpannulla voi ja lisää sipuli, paprika sekä pekoni. Paista kunnes kasvikset on pehmenneet ja pekoni on ottanut hieman väriä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää palvikinkku, sekoita ja anna täytteen jäähtyä hieman.
Riko kananmunien rakenne kulhossa, lisää sinne muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. 

Painele taikina reunoja myöden piirakkavuokaan. Pistele pohjaan haarukalla muutama reikä. Paista pohjaa ensin yksinään 220°c kiertoilmauunissa alalämmön kanssa 12-15 minuuttia.
Kaada täyte pohjan päälle ja paista piirakkaa n.15 minuuttia.

Anna piirakan vetäytyä rauhassa ennen tarjoilua.


*Ilmainen näyte

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti