maanantai 16. helmikuuta 2015

Taivaallinen salaatinkastike

Tämä on ehkä paras salaatinkastike mitä olen ikinä maistanut. Omaan tietoisuuteeni resepti on tullut ainakin 20v sitten äitini kautta joka oli ohjeen napannut Seinäjoen Keskussairaalan keittiöltä. Netissä pohjaa oikealle historialle antaa Lempikakku blogin kirjoittaja joka ohjeeseen oli törmännyt yli 15v sitten Seinäjoen Seurakunnan keittiöllä. Sama resepti elää omaa elämäänsä myös Oulun suunnalla kebabkastikkeena kuten pian 10v takainen Pastanjauhantaa blogin postaus kertoo. Olen reseptiä muokannut hieman omaan makuun sopivammaksi, ehkä aavistuksen verran pehmeämmän makuinen kuin alkuperäinen.
1/2 Paprika
1/2 Sipulia
1-2kpl Valkosipulin kynttä
6 rkl Sokeria
3 rkl Sinappia
3/4 dl Rajamäen Omenaviinietikkaa
1 tl Mustapippuria
2 tl Suolaa
3-4 Tuoretta Basilikan Lehteä
70g Tomaattipyrettä
3 dl öljyä

Laita paprika, sipuli, basilika ja valkosipulin kynnet tehosekoittimeen ja jauha hienommaksi. Sen jälkeen lisää kaikki muut ainekset paitsi öljy. Kun ainekset on sekaisin voit lisätä öljyn ohuena nauhana tehosekoittimen käydessä. Tarkista maku.
Jos kastike tuntuu liian paksulta niin lisää öljyä. Tällä ohjeella valmista tavaraa tulee reilu puoli litraa. Kastike säilyy kylmässä ainakin viikon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti