sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Open TexMex Burger

Erilaisia hampurilaisia on tullut kasattua niin paljon, että pitää jo koittaa jotain uutta. Sain Parempaa Roskaruokaa kirjasta inspiraation hampparille ilman kantta. Jujuna tässä on pihvin kypsentäminen uunissa suoraan sämpylän päällä. 
Alkuperäistä ohjetta sovelsin hieman. Esim. pihvitaikinan punaisen salsan korvasin omatekoisella tomaattisalsalla ja lisäksi laitoin creme fraichea pari ruokalusikallista.
Hampurilaissämpylät tein luottoreseptillä.
Ohjeella tulee 6kpl tuhteja hampurilaisia :)

400g Naudan Jauhelihaa
1 dl Nachoja
2 rkl Creme Fraichea
1 Sipuli
1 dl Tomaattisalsaa/Punaista Salsakastiketta
1 Kananmuna
1 Valkosipulin kynsi
1 rkl Worcestershiren kastiketta
Suolaa
Mustapippuria

Jalapenoviipaleita
Cheddarjuustoa

Hienonna sipuli ja raasta valkosipuli. Murskaa nachot. Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi.
En omaan taikinaan lisännyt olleenkaan suolaa, koska ajattelin valmiiksi suolattujen nachojen antavan tarpeeksi suolaisuutta taikinaan. Kuitenkin kun hampparia söin niin ehkä se olisi kaivannut sen teelusikallisen suolaa :)
Jaa taikina sämpylöiden päälle ja kypsennä 200°c uunissa 15min.
Lisää päälle muutama jalapenoviipale ja reilusti raastettua cheddaria. Laita uuniin vielä viideksi minuutiksi.

Kiertoilmauunissa kypsyi samalla bataattiranskalaiset. Pyörittelin bataattitikut oliiviöljyssä, suolassa, murskatuissa nachoissa ja grillikauppa.comilta lahjaksi saadussa Poppamiehen Burger&Ribs Rubissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti